Hvordan bestille og logge inn på Smart Bok 

Slik bestiller du

Du kan bestille smartbøker ved å gå til produktsiden og legge dem i handlekurven. Etter bestilling vil du bli kontaktet av en konsulent hos Gyldendal som bistår deg med opprettelse av lisenser. Det selges ikke lenger egen lærerlisens, lærer får tilgang på samme måte som elevene.

Du kan også bestille direkte i Gyldendal lisens.

 

Slik bestiller du Smartbok

Privat kjøp 

Fra og med onsdag 25. november 2020 kan Smart Bok kun bestilles av skoler, kommuner eller fylkeskommuner, og ikke av privatpersoner. Vi jobber med en ny løsning for å kunne tilby dette. Dersom du er privatperson og ønsker å kjøpe boken, må du velge papirutgaven. Den kan kjøpes i din lokale bokhandel eller på www.ark.no

Innlogging for første gang

For å få tilgang til din Smart Bok for første gang må lisensadministrator på din skole tildele deg lisens eller dele tilgangskode med deg. Dersom du har fått tildelt lisens kan du logge inn med din Feide-bruker og ta i bruk smartboken. Dersom du har mottatt kode må denne registreres opp til høyre i skjermbilde via “Aktiver tilgangskode". Ta kontakt med administrasjonen på skolen om du ikke får opp smartboken din.

Bruk av Smart Bok

Vi anbefaler å bruke Smart Bok i nettleser, og fortrinnsvis i Chrome. Du kan også laste ned Smart Bok til iPad og Chromebook.

I Smart Bok kan du få teksten opplest gjennom tekst-til-tale (fungerer ikke uten internett), og noen bøker har dessuten innlest lyd. Du kan markere og legge inn notater i boka.

Har du ikke en Feide-bruker må du opprette en egen bruker.
Smartbøkene finner du under "Mine Smartbøker", i venstre meny - og de nyeste bøkene finner du i www.skolestudio.no. Der finner du også ekstra digitale ressurser knyttet til boka, under "Bokstøtte". Dersom du laster ned smartboka for å bruke den offline finner du den i programmets bokhylle.

Er du administrator ved skolen?

Her finner du mer informasjon om bestilling og tildeling av skolens Smart Bok-lisenser:

Gyldendal Lisens